Tarieven

Bemiddelingstarief

Als Ninera Kinderopvang aan huis op zoek mag naar een nanny die écht bij jullie past, dan betaal je eenmalige bemiddelingskosten à 397,-. De persoonlijke begeleiding en zorgvuldige matching is waar onze kracht ligt. Mocht het niet tot een match komen, betaal je niets.

Wat mag je verwachten van het bemiddelingstraject?

 • Uitgebreid intakegesprek online of bij het gezin thuis. We tunen samen in op jullie wensen
 • Werving & selectie door Ninera Kinderopvang aan huis.
 • Wij stellen één of meerdere nanny’s voor waarvan wij denken dat ze goed bij jullie passen
 • Bij een match volgt er altijd een 2e gesprek, plus evt. een meeloopdag(deel)
 • Risico-inventarisatie bij het gezin thuis
 • Inschrijving van de opvanglocatie bij Landelijk Register Kinderopvang (excl. evt. legeskosten: een klein aantal gemeenten heeft hier kosten aan verbonden)
 • Ondersteuning bij een goede opstart
 • Opmaken contracten & locatiemap
 • Een uitgebreid afsprakenformulier om de opvang vooraf goed door te spreken met de nanny

 

All-in uurtarief

Naast de eenmalige bemiddelingskosten werkt Ninera Kinderopvang aan huis met een all-in uurtarief, bestaande uit het uurloon van de nanny en de bureaukosten. Het uurloon van de nanny is een advies. Als ouder word je immers ‘werkgever’, weliswaar onder een versoepelde regeling. Je mag dan ook samen met de nanny tot een ander uurloon komen. Ons advies is gebaseerd op het aantal kinderen. In de praktijk telt ervaring en body echter zwaarder. Veelal verdient een goede nanny tussen de 15,– en 20,–  per uur. Dat ligt dus best een eindje uiteen.  

Bij een nanny spreek je het aantal opvanguren per week onderling af en deze worden vastegelegd in een contract. Daarnaast geldt dat je per kind per uur kinderopvangtoeslag kan ontvangen: in 2023 is dit maximaal 6,85 per kind per uur.

Heb je zelf een nanny gevonden en wil je de opvang alleen formaliseren via ons bureau? Neem dan telefonisch contact op voor een offerte op maat. Je betaalt dan geen bemiddelingskosten.

Wat mag je verwachten van de begeleiding vanuit Ninera Kinderopvang aan huis?

 • Begeleiding van de nanny om de kwaliteit te bewaken en te vergroten, waaronder twee keer per jaar meekijken op de werkvloer, 2 cursussen per jaar.
 • De begeleiding van nanny’s is maatwerk en betrokken
 • Vraagbaak en pedagogisch advies voor ouders en nanny’s
 • 2 online nanny-avonden per jaar (intervisie)
 • Na 3 maanden en daarna jaarlijks een evaluatiegesprek
 • Jaarlijkse risico-inventarisatie van de opvanglocatie
 • Jaarlijkse jaaropgave t.b.v. de Belastingdienst voor kinderopvangtoeslag
 • De kassiersfunctie: Ninera Kinderopvang aan huis betaalt het salaris van de nanny door. Dit is wettelijk verplicht
 • Administratie t.b.v. de kassiersfunctie: loonstroken, jaaropgaven

  Kinderopvangtoeslag is mogelijk!

  Ninera Kinderopvang aan huis is geregistreerd in het LRK en voldoet aan de Wet Kinderopvang. Dit betekent dat je kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. De teruggave van de overheid is o.a. afhankelijk van jullie inkomen. Je kunt een proefberekening maken op www.toeslagen.nl. Als alle kinderen dezelfde uren afnemen, dien je het uurtarief te delen door het aantal kinderen. Zo kom je op het uurtarief per kind. Dit geldt ook voor de Gezamenlijke Nanny. Het ligt anders als niet alle kinderen dezelfde uren afnemen. Wij leggen het je graag uit.

  Bekijk hier een voorbeeldberekening bij 3 dagen opvang per week en 3 kinderen 

  Stel, je hebt 3 kinderen in de leeftijd van 0, 1 en 3 jaar. Jullie werken allebei en de ouder die het minst werkt, werkt 22 uur per week. Het gezamenlijk inkomen is 80.000,- per jaar. Je neemt gemiddeld 25 uur opvang per week af. De opvangkosten zijn (met een uurloon van 18,35 voor de nanny) gemiddeld 1987,- per maand. De teruggave in de vorm van kinderopvangtoeslag komt o.b.v. bovenstaande gegevens uit op 1525,- per maand. Dat betekent dat de daadwerkelijke kosten uitkomen op 462,- per maand. Gaat de oudste naar school, dan verandert het plaatje weer. De factuur blijft dan gelijk, maar de kinderopvangtoeslag zal iets minder zijn. In deze situatie is dat een verschil: 106,- per maand minder.

  Kinderopvangtoeslag

  Ninera Kinderopvang aan huis is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en voldoet daarmee aan de landelijke kwaliteitsnormen van de Wet Kinderopvang. Dat betekent dat je over de gemaakte kosten kinderopvangtoeslag kunt aanvragen; een teruggave in opvangkosten vanuit de overheid.

  Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, hangt af van je inkomen, het aantal kinderen dat gebruik maakt van de opvang en gemiddelde kindtarief. In 2023 krijg je maximaal 6,87 per kind per uur terug. Dit maakt kinderopvang aan huis vanaf 2 kinderen vaak voordeliger dan andere vormen van opvang.

  Je kunt ook de online proefberekening van de Belastingdienst invullen. Hiervoor heb je een aantal gegevens nodig, waaronder het gemiddelde kindtarief. Ninera Kinderopvang aan huis berekent deze standaard in de offertes. Maak de proefberekening hier: https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/ 

  Voor meer informatie over kinderopvangtoeslag verwijzen we je ook graag naar de website van de Belastingdienst

  7 + 7 =